Mon 02/06/2025 - 13:30 Collegezaal
Artikel 1: Kennisname van de voorgestelde communicatieacties.
De notulen van het college van 26 mei 2025 worden goedgekeurd.
Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het overzicht van de evenementen in Flowlab.
Artikel 1: Kennisname van de stand van zaken van de projectvereniging Neteland.
Artikel 2: Bespreking van de afstemming van het beleid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden op de regiowerking.
Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de dagorde van de gemeenteraad met volgend voorstel:
Artikel 1: Goedkeuring van de agendapunten van de algemene vergadering van Pidpa van 27 juni 2025.
Artikel 2: De volmachtdrager wordt gemandateerd conform dit besluit te handelen en te beslissen op deze algemene vergadering (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden).
Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Pidpa
Alle vertegenwoordigers
Artikel 1: Kennisname van het verslag van de raad van bestuur van 25 april 2025 van Pidpa.
Artikel 1: Kennisname van het verslag van de raad van bestuur van 2 april 2025 van Fluvius OV.
Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de dagorde van de gemeenteraad met volgend voorstel:
Artikel 1: Goedkeuring van de agendapunten van de algemene vergadering van Gemeentelijke Holding NV in vereffening van 25 juni 2025.
Artikel 2: De volmachtdrager wordt gemandateerd conform dit besluit te handelen en te beslissen op deze algemene vergadering (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden).
Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Gemeentelijke Holding NV in vereffening
Alle vertegenwoordigers
Artikel 1: Goedkeuring van de verslagen van het beleidscollege Samenleving van 12 mei en van het beleidscollege Interne Organisatie van 5 mei 2025.
Artikel 1: Kennisname van de briefwisseling.
Artikel 1: Kennisname van de klacht inzake 'het GR-besluit van 22 mei 2025 inzake 'verkoop site Schoolstraat 8 C - aanvaarding bod voor de 5 bouwgronden in zijn geheel - goedkeuring' - Opvraging dossier en standpunt'.
Artikel 2: Een gemotiveerd antwoord zal worden opgemaakt en ten laatste op het college van burgemeester en schepenen van 16 juni 2025 ter goedkeuring worden geagendeerd alvorens te verzenden naar ABB.
Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de agenda van de gemeenteraad met het volgende voorstel:
Artikel 1: De ligging, breedte en uitrusting van de gemeenteweg door het project, zoals aangegeven op het bijgevoegde rooilijnplan, worden goedgekeurd en opgenomen in het gemeentelijk wegennet, mits:
Nadat Marianne Verhaert de zitting verlaten heeft ingevolge art. 27 DLB.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar van 20 mei 2025 en gaat akkoord met de inhoudelijke beoordeling ervan. De motivatie, opgemaakt door de gemeentelijke omgevingsambtenaar, wordt overgenomen.
Het college van burgemeester en schepenen levert de vergunning af aan studiebureau Verhaert en co namens PAKIDA BV. De volgende stedenbouwkundige handelingen worden vergund: het wijzigen van een perceel grond van 3 loten voor open bebouwing naar 5 loten voor open bebouwing in woonparkgebied, met als adres Hazelaardreef zn. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 1 sectie C nr. 54T6.Voorwaarden stedenbouwkundige handelingen:
- De algemene bouwverordening, goedgekeurd door bestendige deputatie op 8 februari 2018, is eveneens voor alle loten van toepassing.
- De hierbij gevoegde, aangepaste verkavelingsvoorschriften, ten strengste na te leven.
- De afzonderlijke percelen moeten voldoen aan de gewestelijke hemelwaterverordening.
- De voorwaarden uit volgende adviezen moeten strikt worden gevolgd:
- Fluvius van 21 januari 2025 en 18 maart 2025;
- Proximus van 13 januari 2025 en 20 maart 2025
- Agentschap voor Natuur en Bos van 21 maart 2025:
Op basis van bovenstaande uiteenzetting stelt het Agentschap voor Natuur en Bos vast dat de boscompensatieplicht niet bij deze aanvraag ligt. De aanvraag tot verkavelingswijziging wordt gunstig geadviseerd, onder volgende voorwaarde:
Indien de aanvrager of de toekomstige eigenaar de oppervlakte bos (deels) wenst te ontbossen, dan dient hij een aanvraag tot omgevingsvergunning houdende stedenbouwkundige handelingen (dit met sluitend boscompensatievoorstel) in te dienen.
Onderstaande direct werkende normen zijn hierbij van toepassing:
Artikel 90bis Bosdecreet van 13.06.1990
Artikel 2 Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van nadere regels inzake compensatie van ontbossing en ontheffing van het verbod op ontbossing van 16.02.2001
De vergunningverlenende overheid kan de vergunning slechts toekennen mits naleving van deze voorwaarden
- Wyre van 17 januari 2025 en 20 maart 2025
- Integraal Waterbeleid Provincie Antwerpen van 9 mei 2025:
• Er moet hergebruik worden voorzien voor de spoeling van alle toiletten, de wasmachine en voor minstens 1 buitenkraan/dienstkraan.
• Er dient een open infiltratiesysteem (infiltratiekom/gracht/wadi/…) te worden aangelegd:
o voldoende groot;
o bij voorkeur zonder noodoverlaat;
o buiten de overstromingscontour;
o de bodem van de infiltratievoorziening mag niet lager dan 50 cm onder het maaiveld worden geplaatst.
• Er moet overstromingsvrij gebouwd worden (vloerpeil op minstens 9,15 m TAW).
• Gezien het gevaar voor overstromingen wordt een kelder ongunstig geadviseerd. (Lot 1-2-3)
• Er mag geen ruimte voor water verloren gaan:
o De bebouwbare oppervlakte (alle gebouwen/constructies/ondoorlatende verharding) binnen de T100-overstromingscontour is beperkt tot 10% van de overstromingscontour op het eigen terrein, met op perceelniveau een gegarandeerde bebouwbare oppervlakte van 200 m². (Maximaal bebouwbare oppervlakte Lot 1 = 200 m²)
o De bebouwing moet maximaal uit de T100 contour worden geweerd.
o Er dient op palen of op een overstroombare kruipruimte gebouwd te worden (Lot 1-2-3).
o De perceelsranden ter hoogte van het maaiveld moeten waterpasseerbaar worden aangelegd, waterdichte boordsteen)en zijn niet toegestaan.
o Een eventuele ophoging is enkel toegelaten ter hoogte van de gebouwen zelf; het omliggende terrein mag in geen geval opgehoogd worden.
o Iedere ophoging moet worden gecompenseerd door een afgraving op het terrein (er mag geen grond van elders aangevoerd worden).
o Verhardingen dienen op het huidige maaiveld aangelegd te worden.
o De grond die vrijkomt bij het uitgraven van de funderingen, de hemelwaterput en de infiltratievoorziening dient te worden afgevoerd.
• Het is cruciaal om duurzaam om te gaan met de ruimte en alleen noodzakelijke verharding aan te leggen bij nieuwe projecten.
o Enkel de verharding voor een oprit, de toegang tot het gebouw (voordeur) en een terras wordt aanzien als noodzakelijke verharding.
o De noodzakelijke verharding voor een oprit is bij voorkeur maximaal 3 m breed.
o Indien er noodzakelijke verharding wordt aangelegd, dient deze maximaal waterdoorlatend te zijn en te voldoen aan de doelstelling van de GSV hemelwater om hemelwater maximaal ter plaatse te houden.
o Een oprit dient bij voorkeur aangelegd te worden als karrenspoor.
De hierboven vermelde voorwaarden dienen opgenomen te worden in de verkavelingsvoorschriften..
- Pidpa Drinkwater van 24 januari 2025 en 19 maart 2025.
- De maatregelen in de archeologienota met referentienummer [ID 31663 aktename op 22/12/2024] moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma geformuleerd in die archeologienota, inclusief de opgelegde voorwaarden, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.
- Indien tijdens de uitvoeringswerken toevalsvondsten worden gedaan, is de melding ervan wettelijk verplicht volgens artikel 5.1.4 van het onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013. De vondst moet binnen de drie dagen gemeld worden bij het agentschap onroerend erfgoed. De vondst en haar vindplaats moet beschermd worden tot tien dagen na het vinden. Het agentschap komt zo snel mogelijk ter plaatse om de vondst te onderzoeken. Op basis van dat onderzoek kan de termijn van tien dagen verlengd of ingekort worden. Dit onderzoek wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid.
- Alle constructies (verhardingen & afsluitingen) en beplanting dient te worden verwijderd vooraleer de verkaveling ten uitvoer kan worden gebracht. Dit houdt in dat zolang aan de opschortende voorwaarde tot sloping, die verbonden is aan de verkavelingsvergunning zelf en waarvan de naleving rust op de verkavelaar zelf, niet voldaan is, de verkavelaar niet kan overgaan tot de verkoop van de kavels in de zin van artikel 4.2.16 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.
- De aanleg en aansluiting van de nodige nutsvoorzieningen vallen financieel volledig ten laste van de aanvrager.
- Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden.
- Vervreemding van een kavel kan slechts nadat de verkavelingsakte door de instrumenterende ambtenaar is opgemaakt. Deze akte kan slechts worden opgemaakt na overlegging van een attest van het college van burgemeester en schepenen waaruit blijkt dat alle in de verkavelingsvergunning opgelegde voorwaarden en lasten zijn uitgevoerd of dat voor de uitvoering van de lasten een afdoende financiële waarborg is gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze door een bankinstelling is verleend. De verkoop of de verhuring voor meer dan negen jaar, of de vestiging van een erfpacht of opstalrecht van iedere kavel moet aan het college worden medegedeeld door middel van uittreksels uit de akten, die door de instrumenterende ambtenaar of de ontvanger van de registratie gewaarmerkt zijn. Met verkoop worden de nalatenschapsverdeling en de schenking gelijkgesteld met dien verstande dat slechts één kavel per deelgenoot of begunstigde in aanmerking komt.
- Algemene opmerking woonparkgebieden: Volgens het geldende plan van aanleg of ruimtelijk uitvoeringsplan liggen de betrokken percelen in woonparkgebied. In overeenstemming met de ruimtelijke bestemming dient het niet-bebouwbare gedeelte aangelegd te worden met hoogstammig groen (de aanwezige bomen moeten bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke. De aangevraagde ontbossing houdt niet automatisch in dat alle hoogstammige bomen binnen de ontboste oppervlakte mogen gerooid worden. Hierbij mag deze zone omgevormd worden tot tuin, mits het behoud en/of (her)aanplanting van hoogstammige bomen. Deze bomen zullen dus geen deel meer uitmaken van een bos, maar van een tuin. Er bestaat zodoende geen enkele tegenstijdigheid tussen enerzijds de ontbossing en anderzijds de voorschriften van het woonparkgebied. Het is aan de vergunningverlenende instantie om te bepalen welke bomen er behouden en/of aangeplant moeten worden om te voldoen aan de bestemmingsvoorschriften.
-Algemene opmerking soortenbesluit: Alle van nature in het wild levende vogelsoorten en vleermuizen zijn beschermd in het Vlaamse Gewest opbasis van het Soortenbesluit van 15 mei 2009. De bescherming heeft onder meer betrekking op de nesten vande vogels en de rustplaatsen van de vleermuizen (artikel 14 van het Soortenbesluit). Bij het uitvoeren vanwerken in de periode van 1 maart tot 1 juli moet men er zich – vóór men overgaat tot de uitvoering van dewerken – van vergewissen dat geen nesten van beschermde vogelsoorten beschadigd, weggenomen ofvernield worden. Bij het werken aan (oude) constructies of het kappen van bomen dient men na te gaan vóórde werken beginnen of er vleermuizen aanwezig zijn. Als nesten of rustplaatsen in het gedrang komen dient deaanvrager contact op te nemen met het Agentschap voor Natuur en Bos via het algemeen e-mailadres vanAVES.
- De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten, zoals eigendomsgrenzen, vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.
Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen beslist de constructie Wijngaardstraat 33 en 33/101, kadastraal gekend afd. 1 sectie B perceelnummer 213 s:
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Aanvrager
Artikel 1: Goedkeuring wordt verleend aan vorderingsstaat 23 (01/04/2025 - 31/04/2025) van BOUWBEDRIJF VANDERSMISSEN NV, Terbermenweg 64 te 3540 Herk-De-Stad voor de opdracht “Bijzonder bestek BS Klim-op Bouwel (kindercampus)” voor een bedrag van € 541.703,28 excl. btw of € 574.205,48 incl. 6% btw, waardoor de werken een bedrag bereiken van € 2.914.630,88 excl. btw of € 3.089.568,46 incl. 6% btw.
Artikel 2: De betaling zal gebeuren met het krediet ingeschreven in het investeringsbudget van 2025, op budgetcode 2210007/SA/0800/02 (actie/raming AC000222/MJP000350).
Artikel 3: De factuur en de vorderingsstaat worden voor betaling overgemaakt aan de financiële dienst.
Artikel 4: Afschrift wordt bezorgd aan:
Team Financieel Management
Team Ruimte & Vergunningen
Cuypers en Q architecten
Aannemer Vandersmissen
Engenius bv - Projectmanager voor Gemeente Grobbendonk
Artikel 1: Goedkeuring te verlenen voor de plaatsing van 3 spandoeken op volgende locaties:
Artikel 2: De spandoeken mogen geplaatst worden vanaf 3 juni en dienen uiterlijk op 4 juli 2025 verwijderd te worden.
Artikel 3: De reclame mag geen hinder vormen noch voor voetgangers noch voor fietsers.
Artikel 4: Als de reclamepanelen een gevaar veroorzaken dienen ze bij het eerste verzoek van de politie of van een gemachtigde ambtenaar verwijderd te worden. Als op dat verzoek niet ingegaan wordt, kan ambtshalve worden overgegaan tot de verwijdering ervan, op kosten en risico van de betrokkene.
Artikel 5: Het openbaar domein dient na afloop in oorspronkelijke staat hersteld te worden.
Artikel 6: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Uitvoering & Onderhoud
Team Informatie & Communicatie
Betrokkene
Artikel 1: Van 26 juni tot en met 11 juli 2025 zullen aangepaste verkeersmaatregelen gelden in de Industrieweg en de Jagersdreef, zijnde:
Artikel 2: Ter hoogte van de werfzone in de Industrieweg zal beurtelings verkeer ingericht worden met verkeerslichten (ook voor fietsers), aangekondigd met A33-borden. De borden B19 (voorrang verlenen aan bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen) en B21 (voorrang ten opzichte van bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen) worden geplaatst om de voorrang te regelen mochten de verkeerslichten uitvallen.
Artikel 3: In de Jagersdreef zal het beurtelings verkeer ingericht worden met de borden B19 (voorrang verlenen aan bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen) en B21 (voorrang ten opzichte van bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen).
Artikel 4: Bijkomend wordt zowel in de Industrieweg als de Jagersdreef een inhaalverbod ingevoerd met de borden C35.
Artikel 5: Op de Industrieweg, werfzone ter hoogte van huisnummer 15, wordt de snelheid beperkt tot 30 km/uur met C43-borden.
Artikel 6: Aan het begin en einde van de werfzone zal een afzethek gezet worden met dagslapers en D1c en D1d borden, respectievelijk verplicht links en rechts aanhouden.
Artikel 7: De ontstane versmalling wordt aangekondigd met de borden A7c (versmalling rechts) en A7b (versmalling links).
Artikel 8: De werken worden standaard aangekondigd via een A31-bord op 150m voor de werf.
Artikel 9: Het einde van de werken wordt aangeduid met een F47-bord na 25 m en een C46-bord (einde van alle plaatselijke verbodsbepalingen opgelegd aan de voertuigen in beweging). Op 50m achter de werken moet een bord gezet worden met de gegevens van de verantwoordelijke voor de signalisatie.
Artikel 10: De verkeerslichten worden dagelijks gemonitord door de aannemer zodat er geen onnodige filevorming ontstaat. Indien de seconderegeling niet optimaal is, dient de aannemer dit meteen aan te passen.
Artikel 11: Aan woningen worden voetgangersbruggen voorzien en aan in- en uitritten ijzeren platen zodat de bereikbaarheid steeds maximaal wordt gegarandeerd.
Artikel 12: Deze maatregelen zullen gesignaleerd worden volgens het signalisatieschema opgesteld door betrokkene.
Artikel 13: De vereiste signalisatievergunning zal afgeleverd worden aan betrokkene.
Artikel 14: Deze maatregelen zullen bekend gemaakt worden in de gemeente Grobbendonk overeenkomstig het decreet lokaal bestuur.
Artikel 15: De werken zullen aangekondigd worden via de website, Hoplr en facebook.
Artikel 16: Afschriften van dit reglement zullen overgemaakt worden aan de griffies van de correctionele en politierechtbank te Turnhout.
Artikel 17: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Ruimte & Vergunningen
Team Uitvoering & Onderhoud
Wijkpost politie
Brandweer zone Kempen
Noodplanningsambtenaar
Kapitein brandweer
Team Informatie & Communicatie
Team Secretariaat
Artikel 1: De woningen langs de Nijverheidsstraat te hernummeren als volgt:
Artikel 2: De personen die geconfronteerd worden met een hernummering zullen conform het subsidiereglement huisnummer- of straatnaamwijziging, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 20 september 2022, een compensatie ontvangen.
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Mens & Welzijn
De bewoners en/of eigenaars van Nijverheidsstraat 1A, 1B en 1C.
Artikel 1: Fluvius de toelating te verlenen tot het uitvoeren van de werken volgens voorgelegd plan HNW 408260 - DNW 20325205 onder de volgende voorwaarden:
Artikel 2: De werken moeten uitgevoerd worden in synergie met Pidpa.
Artikel 3: Na de werken dient bij het team Ruimte & Vergunningen van het lokaal bestuur Grobbendonk een controle van de toestand van de site aangevraagd te worden.
Artikel 4: Het retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 22 november 2022, is van toepassing op deze werken.
Artikel 5: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Pidpa
Artikel 1: Kennisname van het schrijven van Notadux. Het college heeft geen bezwaren tegen de voorgestelde verdeling en verkoop. Er moet rekening gehouden worden met de wettelijke bepalingen inzake de verkavelingsvergunningsplicht. Het college van burgemeester en schepenen merkt wel op:
- indien de stedenbouwkundige handelingen, die men wenst uit te voeren, niet vrijgesteld zijn van omgevingsvergunning dat de nodige vergunningen moeten aangevraagd en bekomen worden.
- de inplanting van de slijperij niet in overeenstemming is met het vergund bouwplan uit 1979.
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Notadux, Wijngaardstraat 40 te 2280 Grobbendonk
Artikel 1: Goedkeuring wordt verleend aan vorderingsstaat 8 (01/04/2025 - 30/04/25) van nv Adams, Hoekeinde 52 te 2330 Merksplas voor de opdracht “Wegenis- en rioleringswerken in Heibloemlaan, Wielewaalstraat, Rozenlaan, Acacialaan, Bremlaan en Spechtdreef - aandeel Grobbendonk” voor een bedrag van € 113.678,21 excl. btw of € 137.550,63 incl. 21% btw, waardoor de werken een bedrag bereiken van € 126.309,90 excl. btw of € 152.834,97 incl. 21% btw.
Artikel 2: De betaling zal gebeuren met het krediet ingeschreven in het investeringsbudget van 2024, op budgetcode 2240007/OM/0200 (actie/raming AC000525/MJP001018).
Artikel 3: De factuur en de vorderingsstaat worden voor betaling overgemaakt aan de financiële dienst.
Artikel 4: Afschrift wordt bezorgd aan:
Team Financieel Management
Team Ruimte & Vergunningen
Fluvius
Adams NV
Artikel 1: Afleveren van een kapvergunning voor 2 fijnsparren op het perceel Langenberg 1, kadastraal gekend als 2/A/89N.
Artikel 2: De werken of handelingen waarvoor vergunning is verleend, moeten uitgevoerd worden binnen drie maanden en staan onder toezicht van een door het college van burgemeester en schepenen gemachtigd ambtenaar.
Artikel 3: De vergunninghouder geeft het college van burgemeester en schepenen per brief of mail kennis van het begin van werken of handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste 8 dagen voor de aanvang van de werken.
Artikel 4: Deze vergunning brengt geen ontheffing mee van de verplichtingen tot het aanvragen van vergunningen die door andere wetten of verordeningen zijn voorgeschreven.
Artikel 5: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan de aanvrager.
Artikel 1: Een adressenlijst van de 12-jarigen inwoners te bezorgen aan team Ruimte en Vergunningen voor het versturen van de brieven om een Buzzy Pazz abonnement bij de Lijn met korting te kunnen aankopen.
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Mens & Welzijn
Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming voor de organisatie van Buurtfeest Lambertusheide van 21 juni 2025 9.30 uur tot 21 juni 2025 18.45 uur in de tuin van Lambertusheide 11.
Artikel 2: De organisator toestemming te geven tot het schenken van alcoholische dranken en specifiek te wijzen op de regelgeving om geen alcoholische dranken te schenken aan jongeren onder de 16 jaar en geen sterke dranken aan jongeren onder de 18 jaar. De organisator dient hier actief op te controleren.
Artikel 3: De organisator de opdracht te geven de richtlijnen vanuit noodplanning na te leven namelijk:
De organisator volgt de waarschuwingsfase van Agentschap Natuur en Bos op. Bij fase oranje of rood verhoogt de organisator het aantal brandbestrijdingsmiddelen.
Artikel 4: De organisator op te dragen alle richtlijnen, voorwaarden en veiligheidsvoorschriften na te leven zoals terug te vinden in het digitaal evenementenloket.
Artikel 5: De verantwoordelijkheid en lasten voor het afsluiten van een evenementenverzekering liggen bij de organisator zelf.
Artikel 6: De uitreiking van de subsidie buurt- en straatfeesten toe te staan, aangezien aan de voorwaarden voldaan wordt zoals vermeld in het subsidiereglement straat- en buurtfeesten.
Artikel 7: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Financieel Management
Noodplanning
Organisator
Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen keurt de plaatsing van een 3-fasig stopcontact met pilootafsluiting aan de garages achter het gemeentehuis goed.
Artikel 2: Goedkeuring van de offerte ten bedrage van 701,35 euro exclusief btw, 848,63 euro inclusief btw.
Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Ruimte & Vergunningen
Team Financieel Management
Team Vrije tijd
Betrokkene
Artikel 1: Aan betrokkene, onderwijzeres, het verlof voor verminderde prestaties voor 4/24 te verlenen voor de periode van 1 september 2025 t.e.m. 31 augustus 2026.
Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de dagorde van de gemeenteraad met volgend voorstel:
Artikel 1: Kennisname van de rapportering inzake de organisatiebeheersing.
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Leden managementteam
Artikel 1: Goedkeuring toetreding tot de raamovereenkomst van CREAT met als naam " met de gegunde firma AB Solid, gevestigd te Koedreef 32, 9070 Destelbergen.
Artikel 2: Goedkeuring te verlenen aan de overeenkomst AB SOLID - aanstelling - VC - ontwerp 15.06.23; hierna als bijlage.
Artikel 3: Goedkeuring te verlenen aan de overeenkomst AB SOLID - aanstelling - VC - verwezenlijking 8.08.23; hierna als bijlage
Artikel 4: Uitvoering van contracten volgens de modaliteiten voorzien in het bestek. (samenvatting in bijlage)
Artikel 5: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Financieel Management
Team Ruimte & Vergunningen
Aankoopcentrale CREAT
Firma AB Solid
Artikel 1: Goedkeuring van het bestek met nr. FIM-KIA-2025-344 en de raming voor de opdracht “Ontwerpopdracht: renovatie/nieuwbouw site school Klim-op Grobbendonk”, opgesteld door Team financieel management worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 425.000,00 euro excl. btw of 514.250,00 incl. 21% btw.
Artikel 2: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.
Artikel 3: De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal en Europees niveau.
Artikel 4: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de investeringskredieten van 2025 en volgende op boekhoudsleutel 2025/2140007/SA/0800/01 waarbij in het meerjarenplan 2026-2031 een verhoging van de erelonen en de uiteindelijke werken dienen opgenomen te worden.
Artikel 5: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Financieel management
Team Ruimte & Vergunningen
Team KOS
Artikel 1: Goedkeuring van de bestellijst exploitatie van 2 juni 2025.
Artikel 2: Goedkeuring van de bestellijst investering van 2 juni 2025.
Artikel 1: Goedkeuring van de opbrengsten van 2025006974 tot en met 2025007214.
Artikel 1: Goedkeuring van de kosten van 23 mei 2025 tot en met 28 mei 2025.
Artikel 1: Goedkeuring tot éénmalige toekenning van Grobbendonkse cadeaucheques voor een waarde van 100,00 euro aan volgende personen: betrokkene 2
Artikel 2: Goedkeuring tot éénmalige toekenning van Grobbendonkse cadeaucheques voor een waarde van 50,00 euro aan volgende personen: betrokkene 1
Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Teamleider Vrije tijd