Terug
Gepubliceerd op 28/12/2023

Besluitenlijst  College van burgemeester en schepenen

ma 18/12/2023 - 14:30 Vlierenberg
  • C-punt

    • Team Informatie en Communicatie

      • Communicatieacties - kennisname

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Kennisname van de voorgestelde communicatieacties.

  • D-punt

    • Team Secretariaat

      • CBS 11 december 2023 - notulen - goedkeuring

        Goedgekeurd

        De notulen van het college van 11 december 2023 worden goedgekeurd.

  • Geen soort gekozen

    • Team Secretariaat

      • Neteland en regiowerking - terugkoppeling - kennisname

        Ter kennis genomen

        Artikel 1: Kennisname van de stand van zaken van de projectvereniging Neteland.

        Artikel 2: Bespreking van de afstemming van het beleid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden op de regiowerking.

      • GiD PBW - beheerscomité - verslag - kennisname

        Ter kennis genomen

        Artikel 1: Kennisname van het verslag van het beheerscomité van 5 december 2023 van GiD PBW.

      • Antwoord gouverneur - hospitalisatieverzekering van MEDEXEL-ETHIAS - kennisname

        Ter kennis genomen

        Artikel 1: Kennisname van de brief van de gouverneur van 8 december 2023 houdende het antwoord van de gouverneur op de klacht van betrokkene over 'hospitalisatieverzekering van MEDEXEL-ETHIAS'.

        Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan de voorzitter en ondervoorzitter van het GSD-V.

      • Antwoord gouverneur - machtsoverschrijding/machtsmisbruik om verkeersborden en cameracontrole te plaatsen zonder enige onderliggende rechtsgrond - kennisname

        Ter kennis genomen

        Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de dagorde van de gemeenteraad met volgend voorstel:

        Artikel 1: Kennisname van de brief van de gouverneur van 11 december 2023 houdende het antwoord van de gouverneur op de klacht van betrokkene over 'machtsoverschrijding/machtsmisbruik om verkeersborden en cameracontrole te plaatsen zonder enige onderliggende rechtsgrond'.

    • Team Ruimte en Vergunningen

      • Omgevingsvergunning OMV_2023127389 - Warme Handstraat 56 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Het college van burgemeester en schepenen levert de vergunning af aan Kathleen Evers voor het plaatsen van een veranda, met als adres Warme Handstraat 56, 2280 Grobbendonk. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 1 sectie A nr. 399F.

        De volgende stedenbouwkundige handelingen worden vergund: het plaatsen van een veranda.

        De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

        Voorwaarden stedenbouwkundige handelingen:

        • Deze vergunning doet geen uitspraak over de constructies in de achtertuin. Deze worden geschrapt in rood op het nieuwe inplantingsplan.
        • De start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket.
        • De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.
        • Het is verboden een bronbemaling uit te voeren zonder voorafgaandelijke toelating. Bronbemalingen worden gemeld in het kader van de Vlarem-wetgeving via het omgevingsloket. Het grondwater dat onttrokken wordt, moet zoveel mogelijk terug in de grond worden ingebracht buiten de onttrekkingszone via infiltratieputten, infiltratiebekkens of infiltratiegrachten. Indien dit onmogelijk is, kan het water geloosd worden in de baangracht of een nabijgelegen beek. Debieten hoger dan 10 m³/uur mogen niet geloosd worden in openbare rioleringen tenzij hiervoor toelating wordt gegeven door Aquafin nv. De bouwheer is verantwoordelijk voor de berokkende schade aan o.m. aanpalende constructies ten gevolge van het verlagen van de grondwaterspiegel.
        • Indien voor het verwezenlijken van de vergunde werken een bronbemaling overeenkomstig VLAREM-rubrieken 53.2.1 a), rubriek 53.2.2.a) of rubriek 53.2.2.2.b) noodzakelijk is, dan zijn de werken pas uitvoerbaar na aktename van de melding voor de bronbemaling.
        • Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden.
        • De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45u – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen.

         

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

      • Omgevingsvergunning OMV_2023135839 - Hanegoor 54 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar van 12 december 2023 en gaat akkoord met de inhoudelijke beoordeling ervan. De motivatie, opgemaakt door de gemeentelijke omgevingsambtenaar, wordt overgenomen.

        Het college van burgemeester en schepenen levert aan de heer Emiel Van den Bogaert een vergunning af voor het bouwen van een tuinberging, met als adres Hanegoor 54, 2280 Grobbendonk. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 2 sectie B nr. 343 a 2.

        De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

        • het hemelwater afkomstig van de dakoppervlakte van de tuinberging moet opgevangen worden in een hemelwaterput van minstens 3100 l. Het opgevangen hemelwater dient hergebruikt te worden voor laagwaardige toepassingen;
        • de start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket;
        • het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden;
        • De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45 – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen.

        De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone  rechtbanken. Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

      • Omgevingsvergunning OMV_2023080097 - Heibloemlaan 2B - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar van 14 december 2023 en gaat akkoord met de inhoudelijke beoordeling ervan. De motivatie, opgemaakt door de gemeentelijke omgevingsambtenaar, wordt overgenomen.

        Het college van burgemeester en schepenen levert de vergunning af aan de heer Franky Peeters en mevrouw Ilse Roosens voor het bouwen van een vrijstaande woning met terras en zwembad in de tuin, met als adres Heibloemlaan 2B. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 1 sectie C nr. 53X3.

        De volgende stedenbouwkundige handelingen worden vergund: het bouwen van een vrijstaande woning met terras en zwembad in de tuin.

        De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

        * Het niet bebouwde gedeelte van het perceel moet aangelegd worden met hoogstammig groen, het bestaande moet bewaard worden. Het groen aanbrengen langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten e.d.

        * Het advies van Pidpa van 5 oktober 2023 strikt na te leven.

        * Het hierbij gevoegd advies van het Agentschap voor Natuur & Bos van 16 oktober 2023 ten strengste na te leven:

        • De vergunning wordt verleend op grond van artikel 90bis, §5, derde lid, van het Bosdecreet en onder de voorwaarden zoals opgenomen in het compensatieformulier met kenmerk: 23-215037.

        • De te ontbossen oppervlakte bedraagt 1453 m². Deze oppervlakte valt niet meer onder het toepassingsgebied van het Bosdecreet.

        • De resterende bosoppervlakte 755 m² moet ALS BOS behouden blijven. Bijkomende kappingen in deze zone kunnen maar uitgevoerd worden mits machtiging door het Agentschap voor Natuur en Bos. Het is evenmin toegelaten in deze zone constructies op te richten of ingrijpende wijzigingen van de bodem, de strooisel-, kruid- of boomlaag uit te voeren.

        • De bosbehoudsbijdrage van € 6131.66 dient binnen de 4 maanden, vanaf de datum waarop gebruik mag gemaakt worden van deze vergunning, gestort te worden. Het overschrijvingsformulier voor het vereffenen van de bosbehoudsbijdrage zal rechtstreeks door ons Agentschap worden overgemaakt aan de aanvrager van zodra de vergunning van kracht wordt.

        • Niet kappen tijdens de standaard schoontijd van 1 april tot en met 30 juni.

        * De start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket.

        * De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.

        * Op de hemelwaterput dient een operationele pompinstallatie aangesloten te worden, die het gebruik van het opgevangen hemelwater mogelijk maakt, voor de ingebruikname van het gebouw.

        * Het hemelwater, voortkomende van de niet-waterdoorlatende verhardingen, dient te infiltreren op eigen terrein in de naastliggende graszone en aanplanting.

        * De aanleg van de infiltratiekratten dient zo te gebeuren dat de infiltratie operationeel blijft op lange termijn. Dit wil zeggen dat de infiltratieblokken omhuld dienen te worden met geotextiel. Ook de bodem rond de infiltratiesystemen moet goed doorlatend te zijn. Er dienen blokken gebruikt te worden waarvan alle wanden waterdoorlatend zijn gezien de mogelijks hogere waterstand. Bij de bepaling van de infiltratieoppervlakte mag de oppervlakte van de bodem van de infiltratievoorziening niet bijberekend worden omdat deze op termijn kan dichtslibben. Ook dient er bij het gebruik van infiltratiekratten een onderhoudsprogramma opgesteld te worden voor het volledige infiltratiesysteem en voor de aangesloten toevoerende oppervlaktes.

        * Het is verboden een bronbemaling uit te voeren zonder voorafgaandelijke toelating. Bronbemalingen worden gemeld in het kader van de Vlarem-wetgeving via het omgevingsloket. Het grondwater dat onttrokken wordt, moet zoveel mogelijk terug in de grond worden ingebracht buiten de onttrekkingszone via infiltratieputten, infiltratiebekkens of infiltratiegrachten. Indien dit onmogelijk is, kan het water geloosd worden in de baangracht of een nabijgelegen beek. Debieten hoger dan 10 m³/uur mogen niet geloosd worden in openbare rioleringen tenzij hiervoor toelating wordt gegeven door Aquafin nv. De bouwheer is verantwoordelijk voor de berokkende schade aan o.m. aanpalende constructies ten gevolge van het verlagen van de grondwaterspiegel.

        * Indien voor het verwezenlijken van de vergunde werken een bronbemaling overeenkomstig VLAREM-rubrieken 53.2.1 a), rubriek 53.2.2.a) of rubriek 53.2.2.2.b) noodzakelijk is, dan zijn de werken pas uitvoerbaar na aktename van de melding voor de bronbemaling.

        * Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden.

        * De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45 – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen.

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

      • Omgevingsvergunning OMV_2023155073 - Binnenheide 44 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Het college van burgemeester en schepenen levert de vergunning af aan Barthel Van Asch en mevrouw Christel Vannueten voor:

        • het plaatsen van een nieuwe halfopen aangebouwde carport

        • de regularisatie van een vroeger gebouwde blokhut, zijnde een sauna die thans gebruikt wordt als berging.

        De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

        Voorwaarden stedenbouwkundige handelingen:

        • De start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket.
        • De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.
        • Op de hemelwaterput dient een operationele pompinstallatie aangesloten te worden, die het gebruik van het opgevangen hemelwater mogelijk maakt, voor de ingebruikname van het gebouw.
        • Het hemelwater, voortkomende van de niet-waterdoorlatende verhardingen, dient te infiltreren op eigen terrein in de naastliggende graszone en aanplanting.
        • Het is verboden een bronbemaling uit te voeren zonder voorafgaandelijke toelating. Bronbemalingen worden gemeld in het kader van de Vlarem-wetgeving via het omgevingsloket. Het grondwater dat onttrokken wordt, moet zoveel mogelijk terug in de grond worden ingebracht buiten de onttrekkingszone via infiltratieputten, infiltratiebekkens of infiltratiegrachten. Indien dit onmogelijk is, kan het water geloosd worden in de baangracht of een nabijgelegen beek. Debieten hoger dan 10 m³/uur mogen niet geloosd worden in openbare rioleringen tenzij hiervoor toelating wordt gegeven door Aquafin nv. De bouwheer is verantwoordelijk voor de berokkende schade aan o.m. aanpalende constructies ten gevolge van het verlagen van de grondwaterspiegel.
        • Indien voor het verwezenlijken van de vergunde werken een bronbemaling overeenkomstig VLAREM-rubrieken 53.2.1 a), rubriek 53.2.2.a) of rubriek 53.2.2.2.b) noodzakelijk is, dan zijn de werken pas uitvoerbaar na aktename van de melding voor de bronbemaling.
        • Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden.
        • De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45 – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen.
      • Omgevingsvergunning OMV_2023080931 - Fabiolalaan 42 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Het college van burgemeester en schepenen geeft omgevingsvergunning af aan de heer Paul Deckers namens LeefGoed BV voor het slopen van de voormalige woning, bouwen van 7 grondgebonden woningen in de vorm van groepswoningbouw, met bijhorende carports, parkeerzone, private terrassen, tuinpaden en tuinen, bijhorende bijgebouwen en tuinbergingen, op een goed met als adres Fabiolalaan 42, 2280 Grobbendonk. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 1 sectie B nrs. 72W en 93G.

        De volgende stedenbouwkundige handelingen worden vergund: het slopen van de voormalige woning, bouwen van 7 grondgebonden woningen in de vorm van groepswoningbouw, met bijhorende carports, parkeerzone, private terrassen, tuinpaden en tuinen, bijhorende bijgebouwen en tuinbergingen.

        De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

        Voorwaarden stedenbouwkundige handelingen:

        * De maatregelen in de archeologienota met referentienummer [ID 27010 verstuurd op 10/08/2023, waarvan akte is genomen op 26/08/2023] moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma geformuleerd in die archeologienota, inclusief de opgelegde voorwaarden, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.

        * Alle ingewonnen adviezen moeten worden gerespecteerd.

        * De start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket.

        * De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.

        * Op de hemelwaterput dient een operationele pompinstallatie aangesloten te worden, die het gebruik van het opgevangen hemelwater mogelijk maakt, voor de ingebruikname van het gebouw.

        * Het hemelwater, voortkomende van de niet-waterdoorlatende verhardingen, dient te infiltreren op eigen terrein in de naastliggende graszone en aanplanting.

        * Het is verboden een bronbemaling uit te voeren zonder voorafgaandelijke toelating. Bronbemalingen worden gemeld in het kader van de Vlarem-wetgeving via het omgevingsloket. Het grondwater dat onttrokken wordt, moet zoveel mogelijk terug in de grond worden ingebracht buiten de onttrekkingszone via infiltratieputten, infiltratiebekkens of infiltratiegrachten. Indien dit onmogelijk is, kan het water geloosd worden in de baangracht of een nabijgelegen beek. Debieten hoger dan 10 m³/uur mogen niet geloosd worden in openbare rioleringen tenzij hiervoor toelating wordt gegeven door Aquafin nv. De bouwheer is verantwoordelijk voor de berokkende schade aan o.m. aanpalende constructies ten gevolge van het verlagen van de grondwaterspiegel.

        * Indien voor het verwezenlijken van de vergunde werken een bronbemaling overeenkomstig VLAREM-rubrieken 53.2.1 a), rubriek 53.2.2.a) of rubriek 53.2.2.2.b) noodzakelijk is, dan zijn de werken pas uitvoerbaar na aktename van de melding voor de bronbemaling.

        * Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden.

        * De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45 – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen.

        Deze stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

      • Omgevingsvergunning OMV_2023098622 - Kretbosstraat 48 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Het college van burgemeester en schepenen levert de vergunning af aan de heer Dietmar Van Dyck voor het slopen van een bestaand bijgebouw, de heropbouw van een poolhouse met carport en het regulariseren van de verhardingen en een zwemvijver, met als adres Kretbosstraat 48, 2280 Grobbendonk. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 1 sectie B nr. 181M.

        De volgende stedenbouwkundige handelingen worden vergund: het slopen van een bestaand bijgebouw, de heropbouw van een poolhouse met carport en het regulariseren van de verhardingen en een zwemvijver.

        De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

        Voorwaarden stedenbouwkundige handelingen:

        • Het nieuwe bijgebouw mag niet gebruikt worden als woongelegenheid.
        • De oprit wordt beperkt tot een breedte van 4m met een strikt noodzakelijke toegang van 1m richting de voordeur. Dit wordt in rood geschrapt op het inplantingsplan.
        • Het hemelwater, voortkomende van de niet-waterdoorlatende verhardingen, dient te infiltreren op eigen terrein in de naastliggende graszone en aanplanting.
        • De voorwaarde uit het advies van Fluvius dd° 13 september 2023 dient strikt nageleefd te worden.
        • De start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket.
        • De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.
        • Op de hemelwaterput dient een operationele pompinstallatie aangesloten te worden, die het gebruik van het opgevangen hemelwater mogelijk maakt, voor de ingebruikname van het gebouw.
        • De aanleg van de infiltratiekratten dient zo te gebeuren dat de infiltratie operationeel blijft op lange termijn. Dit wil zeggen dat de infiltratieblokken omhuld dienen te worden met geotextiel. Ook de bodem rond de infiltratiesystemen moet goed doorlatend te zijn. Er dienen blokken gebruikt te worden waarvan alle wanden waterdoorlatend zijn gezien de mogelijks hogere waterstand. Bij de bepaling van de infiltratieoppervlakte mag de oppervlakte van de bodem van de infiltratievoorziening niet bijberekend worden omdat deze op termijn kan dichtslibben. Ook dient er bij het gebruik van infiltratiekratten een onderhoudsprogramma opgesteld te worden voor het volledige infiltratiesysteem en voor de aangesloten toevoerende oppervlaktes.
        • Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden.
        • De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45 – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen.

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

      • Omgevingsvergunning OMV_2023080617-Colim nv, Lierse steenweg 34, 34a, 36, 40 en 40C - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Het college van burgemeester en schepenen levert de vergunning af aan Piet Colruyt, architect namens Colim NV voor het slopen van 2 appartementen, het bouwen en exploiteren van een handelspand met bijhorende parking en groenaanleg en de herinrichting van een bestaand handelspand, met als adres Lierse steenweg 34, 34a, 36, 40 en 40C te 2280 Grobbendonk. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 1 sectie C nrs. 67A15, 67B15, 67T14, 67W21 en 67S18 met inrichtingsnummer 20220304-0020.

        De volgende stedenbouwkundige handelingen worden vergund: het slopen van 2 appartementen, het bouwen en exploiteren van een handelspand met bijhorende parking en groenaanleg en de herinrichting van een bestaand handelspand.

        Zodat de inrichting voortaan omvat

        3.4.1°a) - Aktename

        Het lozen van bedrijfsafvalwater (afkomstig van de beenhouwerij) in de openbare riolering - 2 m³/uur - klasse 3 (Nieuw)

        16.3.2°a) - Aktename

        Koelinstallaties:

        - 3 propaaninstallaties (KIP) van elk 45,6 kW;

        - diepvriezers van elk 0,25 kW: 54 diepvriezers in de winkel, 18 diepvriezers in de Collect & Go, 2 diepvriezers in de transit;

        - warmtepomp van 35 kW (WP) -met een totaal van 190,3 kW - klasse 3 (Nieuw)

        17.4. - Aktename

        Opslag van reinigings- en onderhoudsproducten voor eigen gebruik - 200 liter klasse 3 (Nieuw)

        45.4.d) - Aktename

        Beenhouwerij - klasse 3 (Nieuw) -

        45.4.e)1° - Aktename

        Opslag producten van dierlijke oorsprong -5 ton klasse 3 (Nieuw)

         

        De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

        Voorwaarden:

        • De algemene en sectorale milieuvoorwaarden voor ingedeelde inrichtingen voorzien in Vlarem zijn van toepassing;

        De maatregelen in de archeologienota met referentienummer ID 23933 - projectcode  2022I328 (https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/23933) moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma geformuleerd in die archeologienota, inclusief de opgelegde voorwaarden, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.

        • De vergunning wordt verleend voor wat betreft de handelsvestiging :
        o Cat. 1 Verkoop van voeding: max. 1326 m²;
        o Cat. 2 Verkoop van goederen voor persoonsuitrusting: 167 m²;
        o Cat. 3 Verkoop van planten, bloemen, goederen voor land – en tuinbouw: 0 m²;
        o Cat. 4 Verkoop van andere producten: 1660 m²;
        • De bestaande co-markt mag worden ingenomen door een kleinhandel met een laagdynamisch mobiliteitsprofiel, zoals verduidelijkt is in het advies van Agentschap Innoveren en Ondernemen/ comité voor kleinhandel dd. 6 september 2023;
        • De toegang van het perceel moet te allen tijde vrij toegankelijk zijn en mag niet gehinderd worden door de ligging van de laad- en loskade;
        • Overeenkomstig het advies AWV dienen leveringen met vrachtwagens buiten de openingsuren van de winkel plaats te vinden.
        • De doorgang van de N13 moet steeds vrij blijven om de doorstroming te garanderen;
        • Op de site dienen duidelijke aanduidingen en geleidingen van de fietsrichting worden aangebracht;
        • De voorwaarden uit volgende adviezen moeten strikt worden gevolgd:
        o Dienst Integraal Waterbeleid Provincie Antwerpen dd. 31 oktober 2023;
        o Agentschap Wegen en Verkeer dd. 27 oktober 2023 ;
        o FOD Binnenlandse Zaken - ASTRID veiligheidscommissie dd. 26 september 2023 ;
        o Brandweerzone Kempen - Hulpverleningszone 5 (Geel) dd. 13 oktober 2023 ;
        o Fusering van Infrax en Eandis (Fluvius) dd. 21 september 2023 ;
        o Inter - Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid dd. 9 oktober 2023 ;
        o Agentschap Innoveren en Ondernemen/ Comité voor kleinhandel dd. 26 september 2023, behalve wat betreft de aanpassing van de plannen omtrent de laad- en loskade. De voorliggende vergunning wordt verleend met de inplanting van de laad- en loskade zoals voorzien in de aanvraag.
        • Overeenkomstig artikel 13 van de gemeentelijke bouwverordening ‘Groenbescherming bij de uitvoering van werken’ dienen bij het uitvoeren van werken alle mogelijke voorzorgen genomen te worden om de opgaande beplanting te beschermen, om deze in goede gezondheid te houden en om schade te voorkomen;
        • De start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket;

        • Op de hemelwaterput dient een operationele pompinstallatie aangesloten te worden, die het gebruik van het opgevangen hemelwater mogelijk maakt, voor de ingebruikname van het gebouw;

        • Het hemelwater, voortkomende van de niet-waterdoorlatende verhardingen, dient te infiltreren op eigen terrein in de naastliggende graszone en aanplanting;

        • De aanleg van de infiltratiekratten dient zo te gebeuren dat de infiltratie operationeel blijft op lange termijn. Dit wil zeggen dat de infiltratieblokken omhuld dienen te worden met geotextiel. Ook de bodem rond de infiltratiesystemen moet goed doorlatend te zijn. Er dienen blokken gebruikt te worden waarvan alle wanden waterdoorlatend zijn gezien de mogelijks hogere waterstand. Bij de bepaling van de infiltratieoppervlakte mag de oppervlakte van de bodem van de infiltratievoorziening niet bijberekend worden omdat deze op termijn kan dichtslibben. Ook dient er bij het gebruik van infiltratiekratten een onderhoudsprogramma opgesteld te worden voor het volledige infiltratiesysteem en voor de aangesloten toevoerende oppervlaktes;

        • Het is verboden een bronbemaling uit te voeren zonder voorafgaandelijke toelating. Bronbemalingen worden gemeld in het kader van de Vlarem-wetgeving via het omgevingsloket. Het grondwater dat onttrokken wordt, moet zoveel mogelijk terug in de grond worden ingebracht buiten de onttrekkingszone via infiltratieputten, infiltratiebekkens of infiltratiegrachten. Indien dit onmogelijk is, kan het water geloosd worden in de baangracht of een nabijgelegen beek. Debieten hoger dan 10 m³/uur mogen niet geloosd worden in openbare rioleringen tenzij hiervoor toelating wordt gegeven door Aquafin nv. De bouwheer is verantwoordelijk voor de berokkende schade aan o.m. aanpalende constructies ten gevolge van het verlagen van de grondwaterspiegel;

        • Indien voor het verwezenlijken van de vergunde werken een bronbemaling overeenkomstig VLAREM-rubrieken 53.2.1 a), rubriek 53.2.2.a) of rubriek 53.2.2.2.b) noodzakelijk is, dan zijn de werken pas uitvoerbaar na aktename van de melding voor de bronbemaling;

        • Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden;

        • De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45 – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen;

        • De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.

         

        Voorwaarden voor de exploitatie van de ingedeelde inrichtingen of activiteiten:

        Algemene milieuvoorwaarden:

        • Hoofdstuk 4.1 - algemene voorschriften
        • Hoofdstuk 4.2 – beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging
        • Hoofdstuk 4.3 – beheersing van bodem- en grondwaterverontreiniging
        • Hoofdstuk 4.4 – beheersing van luchtverontreiniging
        • Hoofdstuk 4.5 – beheersing van geluidshinder
        • Hoofdstuk 4.6 – beheersing van hinder door licht
        • Hoofdstuk 4.7 – Beheersing van asbest
        • Hoofdstuk 4.8 – verwijdering van PCB’s en PCT’s
        • Hoofdstuk 4.9 – Energieplanning en energieaudits
        • Hoofdstuk 4.10 – Emissies van broeikasgassen

         

        Sectorale milieuvoorwaarden:

        • Hoofdstuk 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater
        • Hoofdstuk 5.16: Behandelen van gassen
        • Hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke producten
        • Hoofdstuk 5.45: Voedingsnijverheid en -handel

         

        Bijzondere milieuvoorwaarden:

        • De vetvanger dient op regelmatige basis opgevolgd te worden. Er dient een register bijgehouden te worden i.v.m. het nazicht van de vetvanger alsook de afvoer.
        • De bedrijfsverlichting mag geen hinder naar de omgeving veroorzaken en dient neerwaarts gericht te zijn.
        • Het laden en lossen mag enkel plaatsvinden tijdens de sluitingsuren van de winkel.

         

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

      • Proximus - Minnekepoeslaan - uitvoeren telecommunicatiewerken - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Proximus de toelating te verlenen tot het uitvoeren van de werken onder de volgende voorwaarden:

        • Minimum drie weken voor de aanvang van de werken meldt u de begin- en einddatum alsook naam en adres van de aannemer en dient een signalisatievergunning aangevraagd te worden bij het team Ruimte & Vergunningen van het lokaal bestuur.
        • Als er straten gedwarst worden, dient dit te gebeuren met mechanische onderboringen zonder verkeershinder te veroorzaken.
        • De aannemer moet voor de aanvang van de graafwerken de ligging van de wachtleidingen op de rioleringen op de werf aanduiden. De juiste ligging kan Proximus bij de rioolbeheerder krijgen.
        • De aannemer moet minimum 8 dagen voor aanvang van de werken via brief de bewoners van de straat (straten) verwittigen van de uit te voeren werken.
        • De sleuf mag slechts gedempt worden t.h.v. de wachtleidingen op de rioleringen nadat een afgevaardigde van het lokaal bestuur hiervoor zijn schriftelijke toelating gaf.
        • Als er schade is aan de wachtleidingen op de riolering, die later wordt vastgesteld, is het Proximus die dit moet laten herstellen binnen de tien dagen na de ingebrekestelling.
        • De aannemer moet er voor zorgen dat het wortelgestel van de bomen niet beschadigd wordt en daar waar nodig werken met onderboring. De levensvatbaarheid van de bomen mag niet negatief beïnvloed worden door de werken.
        • De aannemer dient zich, indien nodig, voor tijdelijke waterbevoorrading te wenden tot Pidpa. Onder geen beding mogen standpijpen van Pidpa of andere watermaatschappijen gebruikt worden zonder voorafgaande aanvraag aan de betrokken maatschappij.

        Artikel 2: Er mag niet geraakt worden aan het asfaltwegdek.

        Artikel 3: Na de werken dient bij het team Ruimte & Vergunningen van het lokaal bestuur Grobbendonk een controle van de toestand van de site aangevraagd te worden.

        Artikel 4: Het retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 22 november 2022, is van toepassing op deze werken.

        Artikel 5: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
        Team Informatie & Communicatie
        Proximus

      • Pidpa - Fabiolalaan - aanleg drinkwaternet - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Pidpa de toelating te verlenen tot het uitvoeren van de werken onder de volgende voorwaarden:

        • Minimum drie weken voor de aanvang van de werken meldt u de begin- en einddatum alsook naam en adres van de aannemer en dient een signalisatievergunning aangevraagd te worden bij het team Ruimte & Vergunningen van het lokaal bestuur.
        • Als er straten gedwarst worden, dient dit te gebeuren met mechanische onderboringen zonder verkeershinder te veroorzaken.
        • De eventuele beschadigingen aangebracht aan het wegdek van de straat moeten in hun oorspronkelijke staat door Pidpa hersteld worden, met dezelfde materialen.
        • De aannemer moet voor de aanvang van de graafwerken de ligging van de wachtleidingen op de rioleringen op de werf aanduiden. De juiste ligging kan Pidpa bij de rioolbeheerder krijgen.
        • De aannemer moet minimum 8 dagen voor aanvang van de werken via brief de bewoners van de straat (straten) verwittigen van de uit te voeren werken.
        • De sleuf mag slechts gedempt worden t.h.v. de wachtleidingen op de rioleringen nadat een afgevaardigde van het lokaal bestuur hiervoor zijn schriftelijke toelating gaf.
        • Als er schade is aan de wachtleidingen op de riolering, die later wordt vastgesteld, is het Pidpa die dit moet laten herstellen binnen de tien dagen na de ingebrekestelling.
        • De aannemer moet er voor zorgen dat het wortelgestel van de bomen niet beschadigd wordt en daar waar nodig werken met onderboring. De levensvatbaarheid van de bomen mag niet negatief beïnvloed worden door de werken.
        • De aannemer dient zich, indien nodig, voor tijdelijke waterbevoorrading te wenden tot Pidpa. Onder geen beding mogen standpijpen van Pidpa of andere watermaatschappijen gebruikt worden zonder voorafgaande aanvraag aan de betrokken maatschappij.

        Artikel 2: Na de werken dient bij het team Ruimte & Vergunningen van het lokaal bestuur Grobbendonk een controle van de toestand van de site aangevraagd te worden.

        Artikel 3: Het retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 22 november 2022, is van toepassing op deze werken.

        Artikel 4: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
        Team Informatie & Communicatie
        Pidpa

      • Tijdelijk verkeersreglement - Stationlei - Weg- en rioleringswerken - goedkeuring - bekrachtiging van de beslissing op 28 augustus 2023

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Van 4 september 2023 tot en met 30 september 2024 zullen aangepaste verkeersmaatregelen gelden in de Stationlei, zijnde:

        • Ter hoogte van de werfzone wordt de straat afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer en/of fietsers en voetgangers volgens de fase van de werken
          • Fase 1: tussen Molendreef en Kasteeldreef van 04/09/2023 tot kerstverlof
          • Voor fietsers en voetgangers zal een vrije doorgang afgebakend worden met Herashekken
          • Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer
        • Fase 2a: tussen Molendreef en Rode Haagjes - najaar 2023 - voorjaar 2024:
          • Voor fietsers en voetgangers zal een vrije doorgang afgebakend worden met Herashekken tussen Molendreef en Kasteeldreef, verderop omleiding via Kasteeldreef, Dorp en De Wip
          • Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer
        • Fase 2b: tussen Kasteeldreef en Rode Haagjes - voorjaar 2024:
          • Fietsers en voetgangers worden omgeleid via Kasteeldreef, Dorp en De Wip
          • Geen doorgang voor doorgaand gemotoriseerd verkeer
        • Fase 3a: tussen Kasteeldreef en N13 - voorjaar 2024 - zomer 2024:
          • Fietsers en voetgangers worden omgeleid via Kasteeldreef en Dorp
          • Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer
        • Fase 3b: tussen Rode Haagjes en N13 - zomer 2024:
          • Fietsers en voetgangers worden omgeleid via Kasteeldreef en Dorp
          • Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer

        Artikel 2: Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N13 - richting Nijlen, Woeringenstraat, Rector de Ramstraat Herenthoutsesteenweg, Nijlense steenweg, Gelderstraat en Bouwelse steenweg.

        Artikel 3: Verkeer komende van Herentals wordt over de E313 - afrit 21(Herentals Industrie) - Atealaan en Herentalse steenweg naar Herenthout geleid.

        Artikel 4: De lokale omleiding voor gemotoriseerd verkeer die kan gereden worden:

        • Tijdens fases 1 en 2 via Binnenheide, Berg en Dal, Echelpoel en Molenstraat
        • Tijdens de latere fasen via Herenthoutse steenweg, Stationlei, Kasteeldreef en Dorp

        Deze lokale omleiding wordt niet bepijld. In alle deze straten zal een snelheidsbeperking van 30 km/uur ingevoerd worden. 

        Artikel 5: De Lijn rijdt via Langenheuvel, Dijkstraat en Nieuwendijk. De overweg Nieuwendijk wordt opengesteld voor vergunninghouders Nieuwendijk: het gaat om 3 ritten van De Lijn per dag, 2 ritten van de schoolbus per dag en 2 ritten uitzonderlijk rolstoelvervoer. Dus maximum 7 ritten per dag. 

        Artikel 6: Om ander gemotoriseerd verkeer te weren dat de spoorwegovergang in Nieuwendijk ook wil kruisen en dus de C3-verkeersborden niet respecteert, zullen ANPR-camera's geplaatst worden. Totdat de ANPR-camera's operationeel zijn, zal dit gebeuren via politiecontrole.

        Artikel 7: Deze maatregelen zijn gesignaleerd volgens het signalisatieschema van 10 augustus 2023 opgesteld door betrokkene. 

        Artikel 8: De vereiste signalisatievergunning zal afgeleverd worden aan betrokkene.

        Artikel 9: Deze maatregelen zullen bekend gemaakt worden in de gemeente Grobbendonk overeenkomstig het decreet lokaal bestuur.

        Artikel 10: De werken zijn aangekondigd via de digitale infoborden, website en Facebook en per brief.

        Artikel 11: Afschriften van dit reglement zullen overgemaakt worden aan de griffies van de correctionele en politierechtbank te Turnhout.

        Artikel 12: Een afschrift van dit besluit zal bezorgd worden aan:

        Team Ruimte & Vergunningen

        Team Uitvoering & Onderhoud

        Wijkpost politie

        Brandweer zone Kempen

        Noodplanningsambtenaar

        Kapitein brandweer

        Team Informatie & Communicatie

        Team Secretariaat

        Directie Klim Op en Klavertje 3

      • Tijdelijk verkeersreglement - Binnenheide en Berg en Dal - Weg- en rioleringswerken Stationlei - goedkeuring - bekrachtiging van de beslissing op 18 september 2023

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Vanaf 18 september 2023 tot voorjaar 2024 zullen aangepaste verkeersmaatregelen worden ingevoerd in Binnenheide en Berg en Dal: éénrichtingsverkeer in Berg en Dal (Echelpoel ==> N13) en Binnenheide (N13 ==> Echelpoel).

        Artikel 2: Deze maatregelen worden gesignaleerd volgens bijgevoegd signalisatieplan.

        Artikel 3: De vereiste signalisatievergunning zal afgeleverd worden aan de aannemer.

        Artikel 4: Het lokaal bestuur zorgde voor bedeling van brieven op de lokale wegen die geïmpacteerd worden door het tijdelijk verkeersreglement.

        Artikel 5: Deze maatregelen zijn bekend gemaakt in de gemeente Grobbendonk overeenkomstig het decreet lokaal bestuur.

        Artikel 6: De werken zijn aangekondigd via de digitale infoborden, website en facebook.

        Artikel 7: Daarnaast is ook beslist om enkel vergunninghouders toe te laten in Nieuwendijk. Vergunninghouders Nieuwendijk: het gaat om 3 ritten van De Lijn per dag, 2 ritten van de schoolbus per dag en 2 ritten uitzonderlijk rolstoelvervoer. Dus maximum 7 ritten per dag. 

        Artikel 8: Ander gemotoriseerd verkeer mag de spoorwegovegang in Nieuwendijk niet kruisen en dus de C3-verkeersborden niet negeren. Dit verbod wordt gecontroleerd door een ANPR-camera. Totdat de ANPR-camera's operationeel zijn, zal dit gebeuren via politiecontrole.

        Artikel 9: Afschriften van dit reglement zullen overgemaakt worden aan de griffies van de correctionele en politierechtbank te Turnhout.

        Artikel 10: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Team Ruimte & Vergunningen

        Team Uitvoering & Onderhoud

        Wijkpost politie

        Brandweer zone Kempen

        Noodplanningsambtenaar

        Kapitein brandweer

        Team Informatie & Communicatie

        Team Secretariaat

        Aannemer

      • Machtiging ambulante handel op rondtrekkende wijze - Joris Ijs - verkoop ijs - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Machtiging verlenen aan Joris ijs tot de verkoop van ijs met de ijskar 5 dagen per week, telkens met een dag tussen, enkel in het weekend zijn het 2 dagen na elkaar en dit van mei tot eind september. 

        Artikel 2: De aanvrager dient de voorwaarden uit de Politiecodex en de Vlarem - geluidsnorm te respecteren:

        - Het is verboden op de openbare weg, al dan niet op een voertuig, geluid te verwekken met het doel de aandacht te trekken op de verkoop van een product, het verlenen van een dienst of het voeren van reclame of propaganda, tenzij met naleving van volgende voorwaarden:

        • de uitzendingen mogen niet rustverstorend zijn;
        • tijdens de uitzending mag men niet parkeren noch het verkeer hinderen van voertuigen, fietsers of voetgangers;
        • geen uitzendingen geven in een straal van 200 m van markten, braderijen, openbare plechtigheden, erediensten, openbare plaatsen waar reeds muziekuitzendingen zijn toegestaan, evenals van alle manifestaties met grote volkstoeloop, rustoorden, bejaardentehuizen, ziekenhuizen, andere verpleeginstellingen en scholen tijdens de lesuren.

        - De Vlarem geluidsnorm: het geluidsniveau mag 85 dB(A) LAes 15 min niet overschrijden.

        - De handelaar moet de klanten duidelijk informeren over de COVID-19-maatregelen. De nodige hygiëne- en afstandsvoorschriften worden strikt in acht genomen door zowel de uitbater als de klanten.

        - Na bediening moet de ronde onmiddellijk verdergezet worden.

        - De persoon die de ijskar bemant, moet dit collegebesluit bij zich hebben en dit tonen op vraag van de bevoegde personen.

        Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Team Financieel Management

        Betrokkene of via info@jorisijs.be

      • Ontwerp scopingnota RUP Verblijfsrecreatie - principiële goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen beslist om het ontwerp van scopingnota principieel goed te keuren, doch opdracht te geven tot de opmaak van een passende beoordeling teneinde het ontwerp verder te finaliseren.

      • Vervoerregioraad Kempen 29 november 2023 - verslag - kennisname

        Ter kennis genomen

        Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de dagorde van de gemeenteraad met volgend voorstel:

        Artikel 1: Kennisname definitieve vaststelling van Regionaal Mobiliteitsplan van de vervoerregio Kempen en ontwerp plan-MER.

        Artikel 2: Het college gaf gunstig advies over het ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan van de vervoerregio Kempen en ontwerp plan-MER.

        Artikel 3: Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis dat de eerder gemaakte opmerkingen (dd. CBS 19/09) zijn meegegeven aan VVR Kempen (zowel mondeling als schriftelijk). Deze kunnen echter niet mee opgenomen worden als officieel bezwaar wegens niet gemaakt tijdens de officiële periode van openbaar onderzoek (31/05/2023 - 29/07/2023). Zie CBS/2023/1942 voor gemaakte opmerkingen. 

        Artikel 4: Kennisname van het verslag van de vervoerregioraad Kempen van 29 november 2023.

        Artikel 5: Dit besluit wordt overgemaakt aan de vervoerregio Kempen.

      • Mobiliteitsstudie Middenkempen - stuurgroep 24 november 2023 - verslag - kennisname

        Ter kennis genomen

        Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de dagorde van de gemeenteraad met volgend voorstel:

        Artikel 1: Kennisname van het verslag van de stuurgroep Mobiliteitsstudie Middenkempen van 24 november 2023.  

        Artikel 2: Volgende bezorgdheden en opmerkingen werden door het lokaal bestuur meegegeven:

        Financiën
        • Wat zal de kostenverdeling zijn (signalisatie, communicatie, ANPR)?
        • De budgetten voor het volgende boekingsjaar zijn reeds vastgelegd (vastlegging ten laatste op 1/11/2023): hoe wordt daarmee omgegaan?
        • Wordt de planning door de provincie mee gestuurd zodat dit consistent kan gebeuren tussen de grensgemeenten? Antwoord provincie: In Middenkempen zitten we met 3 noord-zuidverbindingen. Het is belangrijk dat we deze 3 assen samen aanpakken op eenzelfde moment. Dus planning is een belangrijke tussenstap. De gemeente kan ook eerst een verkeersonderzoek doen alvorens te investeren in ANPR. Hiervoor kan men beroep doen op de provinciale raamovereenkomst.

        Communicatie
        • Wie neemt hiervoor het initiatief? Is dit steeds de provincie als trekker? Antwoord provincie: De provincie zal hier trekker zijn.
        • Is er al een communicatieplan voorhanden? Antwoord provincie: Dit wordt opgemaakt, maar pas als er engagement is vanuit de betrokken gemeenten van Middenkempen. De provincie zal een bestek voor communicatie in de markt zetten.
        • Hoe worden handelaars, bedrijven en ondernemers geïnformeerd? Bereikbaarheidsfiches en infomomenten zijn opgenomen als communicatiemiddel in het presentatievoorstel.
        • Wordt er nog communicatie voorzien? Wordt er via VOKA en Unizo mee gecommuniceerd?
        • Wordt er een stakeholderlijst opgemaakt van het grondgebied van de gemeente (inclusief Bouwel)?
        • Wat is de communicatie naar de weggebruikers?
        • Komt er een communicatietoolkit voor gemeenten?
        • Hoe worden buitenlandse chauffeurs geïnformeerd? (excl. signalisatie) Wij zien namelijk dat vooral zij zondigen tegen ons huidige tonnageverbod.
        • Wordt de aanpassing van de GPS-systemen/ Waze mee opgenomen in de communicatie?
         

        Lokaal bestemmingsverkeer

        • Hoe wordt ervoor gezorgd dat lokaal zwaar vervoer en landbouwverkeer tussen Bouwel en Grobbendonk mogelijk blijft? En tussen Bouwel en Pulle? Dit zonder te moeten omrijden via N13 en de lokale KMO-route Herentalsebaan of de N13 en N14? Antwoord provincie: Er kan worden gewerkt met een onderbord ‘uitgezonderd landbouwverkeer’. Op die wijze is landbouwverkeer steeds toegestaan.
        • Ons voorstel: whitelist opmaken en dit iedere 6 maanden evalueren in samenspraak met de provincie (1) of de zone tonnagebeperking breder trekken tot de N14 als grenspunt. Zo zorgen we ervoor dat lokaal bestemmingsverkeer tussen de dorpskernen mogelijk blijft (2). Antwoord provincie: Advies om de zones zo klein mogelijk te houden in functie van handhaving (1 politiezone en 1 parket). De zone Zandhoven behoort tot een andere politiezone en parket en vermoeilijkt de handhaving en sanctionering. Dus de provincie verkiest om te werken met een whitelist. Het idee van de gemeente om al een oplijsting te maken van lokale handelaars met zwaar vervoer in Bouwel, Pulle en Pulderbos wordt gevolgd.
        • Met Neteland bekijken of we naar eenzelfde tonnagebeperking kunnen gaan.
      • Samenwerkingsovereenkomst met het Pandschap - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen keurt de bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst met de provincie Antwerpen en het Pandschap goed.
        Artikel 2: De ingevulde samenwerkingsovereenkomst wordt verzonden naar: wonen@provincieantwerpen.be

    • Team Vrije tijd

      • Stopzetting overeenkomst Geo-IT - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen keurt de overeenkomst voor de stopzetting van de softwaretoepassing voor evenementen en inname openbaar domein met Geo-IT goed.

        Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan:

        Team Informatie & Communicatie

        Team Ruimte & Vergunningen

        Team Financieel Management

      • Vergunnen Winterconcert 2024 - 3 februari 2024 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming voor de organisatie van Winterconcert 2024 dat aanvangt 03 februari 2024 19.30 uur en eindigt op 04 februari 2024 23.59 uur in de Volle Vaart.

        Artikel 2: De organisator de toestemming te geven tot het schenken van alcoholische dranken en specifiek te wijzen op de regelgeving om geen alcoholische dranken te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. De organisator dient hier actief op te controleren (bv. door bandjes).

        Artikel 3: De organisator op te dragen de richtlijnen van noodplanning te volgen.

        Artikel 4: Toestemming te geven tot parkeerverbod op 6 plaatsen voor de Spinhoeve op dinsdag 30 januari 2024 in de voormiddag en maandag 5 februari 2024 in de voormiddag om het slagwerk op te halen en terug te brengen met de vrachtwagen.

        Artikel 5: Een afschrift van deze beslissing te bezorgen aan:

        Team Uitvoering en Onderhoud

        Team Ruimte en Vergunningen

        Noodplanning

        Organisator

      • Vergunnen Lambert Hiver - 3 en 4 februari 2024 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming voor de organisatie van Lambert Hiver dat aanvangt 3 februari 2024 18.00 uur tot 01.00u en op 4 februari 2024 van 13.00u tot 22.00 uur op het grasplein achter de parochiezaal te Grobbendonk. 

        Artikel 2: De organisator de toestemming te geven tot het schenken van alcoholische dranken en specifiek te wijzen op de regelgeving om geen alcoholische dranken te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. De organisator dient hier actief op te controleren (bv. door bandjes). 

        Artikel 3: Een afwijking toe te staan van de geluidsnorm voor het evenement op 03 februari 2024 18.00 uur tot 01.00u en op 04 februari 2024 van 13.00u tot 22.00 tot een maximum van 95 dB(A)L en een bijkomende dB(c) weging op het evenement van 110 dB(C), gemeten als LCeq, 15 min bij 85 dB(A). Zo blijft de overlast van bastonen bij de buurtbewoners beperkt.

        Artikel 4: Deze afwijking toe te staan als aan volgende voorwaarden voldaan worden:

        • Gedurende het hele evenement het geluidsvolume meten;
        • Het gemeten geluidsvolume is gedurende het hele evenement zichtbaar voor de persoon die het volume bedient;
        • Het gemeten geluidsvolume wordt voor de ganse duur van de activiteit bewaard.

        Artikel 5: De organisator de opdracht te geven de richtlijnen van noodplanning te volgen.

        - De organisator houdt zich aan het politiereglement over de maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen. In het bijzonder wordt gevraagd aandacht te schenken aan artikel 30.4 over de mobiele verwarmingstoestellen. Toestellen werkend op een vloeibare of gasvormige brandstof en/of met open vlam mogen niet in een gesloten ruimte (tent, blokhut,…) worden geplaatst. Bovendien moeten toestellen afgeschermd zijn voor publiek en voorzien zijn van valbeveiliging. Brandweer raadt aan om steeds 2m vrije ruimte te voorzien rond de toestellen (ook tussen toestel en tentzeil) en een CO-melder te plaatsen in de ruimte.

        - De organisator houdt zich aan de richtlijnen voor de brandveiligheid vermeld in de veiligheidsfiche voor eetkraampjes en foodtrucks. In elk eetkraampje of foodtruck is een veiligheidsregister aanwezig. 

        - De organisator maakte een inplantingsplan op en bezorgde dit reeds aan noodplanning@regioneteland.be

        - De organisator houdt zich aan de richtlijnen voor de brandveiligheid bij vuurkorven. 

        - De organisator maakt gebruik van de elektriciteit van de parochiezaal. Er moet een recent (max. 5 jaar) keuringsverslag van de elektrische installatie van deze zaal beschikbaar zijn.

        Alle voorbeelddocumenten, richtlijnen en toelichting over deze veiligheidsmaatregelen vind je op www.regioneteland.be/vrijetijd/evenementen/evenementenloket

        Artikel 6: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Organisator

        Noodplanning

      • Vergunnen Nieuwjaarsdrink Hendrik Consciencestraat 2024 - 12 januari 2024 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming voor de organisatie van Nieuwjaarsdrink Hendrik Conscience 2024 dat aanvangt 12 januari 2024 18.00 uur en eindigt op 12 januari 2024 23.59 uur in de Hendrik Consciencestraat.
        Artikel 2: De organisator de toestemming te geven tot het schenken van alcoholische dranken en specifiek te wijzen op de regelgeving om geen alcoholische dranken te schenken aan jongeren onder de 16 jaar en geen sterke dranken te schenken aan jongeren onder de 18 jaar. De organisator dient hier actief op te controleren (bv. door bandjes).
        Artikel 3: De organisator op te dragen de richtlijnen van noodplanning te volgen.
        Artikel 4: Op 12 januari 2024 van 16.00 uur tot 23.59 uur zullen aangepaste verkeersmaatregelen gelden in de Hendrik Consciencestraat, zijnde:
        - de Hendrik Consciencestraat zal afgesloten worden voor het gemotoriseerd verkeer
        - het verkeer zal omgeleid worden via Hoevepad, Van Craeyenhemstraat en Rubensstraat.
        Artikel 5: Artikel 4 geldt niet voor de motorvoertuigen van politie, hulpdiensten, brandweer en de dringend opgeroepen geneesheren.
        Artikel 6: Deze maatregelen zullen gesignaleerd worden volgens bijgevoegd plan.
        Artikel 7: Aan de organisator wordt gevraagd om de geleverde afzethekken, verkeersborden en omleidingspijlen volgens het goedgekeurde plan te plaatsen bij aanvang van het evenement en na afloop terug te verwijderen en de straat vrij te maken.
        Artikel 8: Dit politiereglement zal in de gemeente bekendgemaakt worden overeenkomstig het decreet lokaal bestuur.
        Artikel 9: Afschriften ervan zullen overgemaakt worden aan de griffies van de correctionele en politierechtbank van Turnhout.
        Artikel 10: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
        Team Ruimte & Vergunningen
        Team Uitvoering & Onderhoud
        Team Vrije tijd
        Wijkpost politie
        Brandweer zone Kempen
        Noodplanningsambtenaar
        Kapitein brandweer
        Team Informatie & Communicatie
        Team Secretariaat
        Organisator

      • Nieuwjaarkezoete - Grobbendonk-Bouwel - 30 december 2023 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Toestemming te geven om in samenwerking met Kempens Karakter het project 'Nieuwjaarke zoete' te organiseren.
        Artikel 2: Toestemming te geven om de bedeling te laten uitvoeren door de medewerkers bibliotheek in Grobbendonk en de zaalwachter in Bouwel.
        Artikel 3: Team Financieel Management de opdracht te geven om 150,00 euro cash te voorzien in de vorm van 0.50 cent om uit te delen aan de nieuwjaarszangertjes.
        Artikel 4: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
        Team Financieel Management
        Team Informatie & Communicatie
        Team HRM & Secretariaat

    • Team Mens

      • Verkiezingen 9 juni 2024 - aanstelling R.O. als gemeentelijk coördinator (contactpunt) - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen wijst betrokkene aan als contactpunt of gemeentelijk verantwoordelijke voor de organisatie van de verkiezingen van 9 juni 2024. 

        Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan FOD Binnenlandse zaken - regionale afvaardiging Antwerpen. 

    • Team HRM

      • Pensionering S.D.R. - kennisname

        Ter kennis genomen

        Artikel 1: De aanvraag om toekenning van pensioen voor de gepresteerde dienst in het onderwijs, aangeboden door betrokkene, onderwijzer aan het schoolbestuur van Grobbendonk, wordt aanvaard met ingang van 1 juli 2024.

      • Vastlegging basisbijdragevoet van de 2de pensioenpijler op 4% voor alle contractuele medewerkers - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Dit agendapunt wordt doorverwezen naar de dagorde van het eerstvolgende onderhandelingscomité en de gemeenteraad met volgend voorstel:

        Artikel 1: De basisbijdragevoet voor de tweede pensioenpijler wordt vastgelegd voor alle contractuele personeelsleden op 4% vanaf 1 januari 2024.

        Artikel 2: Het pensioenreglement en het gemeenteraadsbesluit betreft de tweede pensioenpijler OFP Prolocus, zal ter beschikking gesteld worden van alle contractuele personeelsleden.

        Artikel 3: Deze basisbijdragevoet van 4% zal vanaf 1 januari 2024 opgenomen worden in de meerjarenplanwijziging.

        Artikel 4: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Team HRM

        Team Financieel management

    • Staf van de AD

      • Evaluatie decretale graden - planningsfase - aanpak en criteria - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: De documenten, zoals gevoegd in bijlage, goed te keuren ter voorlegging aan het evaluatiecomité.

        Artikel 2: Een afschrift van huidige beslissing over te maken aan:

        Algemeen directeur 

        Financieel directeur

    • Team Financieel Management

      • Lastvoorwaarden, gunningswijze en uit te nodigen firma's - extern groenonderhoud via sociale tewerkstelling op afroep - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het bestek met nr. FIM-BV-2023-210 en de raming voor de opdracht “Sociale tewerkstelling voor groenonderhoud op afroep”, opgesteld door team Financieel management worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 82.644,63 excl. btw of € 100.000,00 incl. 21% btw.

        Artikel 2: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

        Artikel 3: In toepassing van artikel 15 van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten, is de opdracht voorbehouden aan sociale werkplaatsen en ondernemers die de sociale en professionele integratie van kansarmen of personen met een handicap tot doel hebben.

        Artikel 4: De betrokken ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

        Artikel 5: De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 22 januari 2024 om 10.00 uur via het e-Procurement platform.

        Artikel 6: De uitgave voor deze opdracht zijn voorzien in het exploitatiekrediet van 2024 en 2025, op boekhoudsleutel 6140200/OM/0680 (actie/raming AC000236/MJP000323) van het meerjarenplan 2020-2025 van het lokaal bestuur Grobbendonk.

        Artikel 7: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Team Financieel Management

        Team Uitvoering & Onderhoud

        Team Ruimte & Vergunningen

      • Gunning - verzekering arbeidsongevallen - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: De offertes van ETHIAS NV en AXA Belgium worden als volledig en regelmatig beschouwd.
        Artikel 2: Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 14 december 2023 voor Perceel 1 (Personenverzekering), opgesteld door team Financieel management. 
        Artikel 3: De opdracht “VERZEKERING ARBEIDSONGEVALLEN - Perceel 1 (Personenverzekering)” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde ETHIAS NV, Rue des Croisiers 24 te 4000 Liège .
        Artikel 4: De overheidsopdracht voor de drie entiteiten onmiddellijk te sluiten. 
        Artikel 5: De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. FIM SVG - 2023 - 189 van 24 oktober 2023.
        Artikel 6: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
        Team HRM & Secretariaat

      • Bezwaar belasting op bedrijfsruimten 2023 - E.V.H. - afwijzing

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het bezwaar van betrokkene tegen de belasting op bedrijfsruimten met kohierartikel 458300145970 van 4 december 2023 is ontvankelijk verklaard, maar ongegrond. Artikel 1 alinea 2 van het reglement stelt: "De toestand op 1 januari van het aanslagjaar is bepalend voor de belastingplicht en de belasting is ondeelbaar verschuldigd voor het gehele jaar." De belasting blijft dus verschuldigd.

        Artikel 2: Tegen deze beslissing kan beroep worden aangetekend bij de Rechtbank van Eerste Aanleg Antwerpen, afdeling Antwerpen te 2000 Antwerpen, Bolivarplaats 20, binnen een termijn van drie maanden vanaf de kennisgeving van deze beslissing.

        Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Financieel directeur

        Bezwaarindiener

      • Bezwaar belasting op bedrijfsruimten 2023 en belasting ter verbetering van het milieu, ten laste van gezinnen 2023 - D.V.H. - afwijzing

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het bezwaar van betrokkene tegen de belastingen op bedrijfsruimten met kohierartikels 458300103130, 458300107776 en 458300103029 van 4 december 2023 is ontvankelijk verklaard, maar ongegrond. Artikel 1 alinea 2 van het reglement stelt: "De toestand op 1 januari van het aanslagjaar is bepalend voor de belastingplicht en de belasting is ondeelbaar verschuldigd voor het gehele jaar." De belasting blijft dus verschuldigd.

        Artikel 2: Het bezwaar van betrokkene tegen de belasting ter verbetering van het milieu ten laste van gezinnen met kohierartikel 327300413969 van 4 december 2023 is ontvankelijk verklaard, maar ongegrond. Artikel 4 alinea 3 van het reglement stelt: "Deze kohierbelasting is ondeelbaar en voor het ganse jaar verschuldigd, welke ook de datum is waarop de belastingplichtige de gemeente verlaat." De belasting blijft dus verschuldigd.

        Artikel 3: Tegen deze beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de Rechtbank van Eerste Aanleg Antwerpen, afdeling Antwerpen te 2000 Antwerpen, Bolivarplaats 20, binnen een termijn van drie maanden vanaf de kennisgeving van deze beslissing.

        Artikel 4: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Financieel directeur

        Bezwaarindiener

      • Bezwaar belasting op bedrijfsruimten IMMA nv - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Het bezwaar van betrokkene in naam van IMMA nv tegen de belasting op bedrijfsruimten met artikel 458300092824 en voor € 55,00, is ontvankelijk en gegrond verklaard. Het aanslagbiljet dient niet betaald te worden wegens materiële vergissing.

        Artikel 2: Tegen deze beslissing kan beroep worden aangetekend bij de Rechtbank van Eerste Aanleg Antwerpen, afdeling Antwerpen te 2000 Antwerpen, Bolivarplaats 20 binnen een termijn van drie maanden vanaf de kennisgeving van deze beslissing. 

        Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:

        Financieel directeur

        Bezwaarindiener

      • Bestellijsten van 18 december 2023 – goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Goedkeuring van de bestellijst exploitatie van 18 december 2023.

        Artikel 2: Goedkeuring van de bestellijst investering van 18 december 2023.

      • Kosten van 8 december 2023 tot en met 14 december 2023 – goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Goedkeuring van de kosten van 8 december 2023 tot en met 14 december 2023.

      • Opbrengsten van 2023015852 tot en met 2023016003 - goedkeuring

        Goedgekeurd

        Artikel 1: Goedkeuring van de opbrengsten van 2023015852 tot en met 2023016003.