Terug College van burgemeester en schepenen

Tue 26/03/2024 - 22:00 Digitaal

Geen soort gekozen

Team Ruimte en Vergunningen

  • Nadat Marianne Verhaert, burgemeester, ingevolge art. 27 DLB, de zitting verlaten heeft.

    Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar van 16 maart 2024 en gaat akkoord met de inhoudelijke beoordeling ervan. De motivatie, opgemaakt door de gemeentelijke omgevingsambtenaar, wordt overgenomen.

    Het college van burgemeester en schepenen levert de vergunning af aan Ap/Art Architecten namens Ceuppens – Retrabouw voor het slopen van bestaande bebouwingen, het bouwen van 2 meergezinswoningen, 16 eengezinswoningen en 4 bijgebouwen, het aanleggen van verharding en het exploiteren van warmtepompen en het uitvoeren van een tijdelijke bronbemaling, met als adres Bouwelse steenweg 10 en Vrijheidsstraat te 2280 Grobbendonk. Kadastraal is het perceel gekend als afdeling 1 sectie C nrs. 68P8, 68F10, 68E7, 68K9 en deel van 68Z9 met inrichtingsnummers 20230712-0046 en 20230713-0043

    De volgende stedenbouwkundige handelingen worden vergund: het slopen van bestaande bebouwingen, het bouwen van 2 meergezinswoningen, 16 eengezinswoningen en 4 bijgebouwen, het aanleggen van verharding en het exploiteren van warmtepompen en het uitvoeren van een tijdelijke bronbemaling.

    Zodat de inrichting voortaan omvat

    16.3.2°a) - Aktename

    10 warmtepompen van 4kW (appartementen), 16 warmtepompen van 6kW (woningen) met een totaal van 136 kW klasse 3 (Nieuw)

    53.2.2°a) - Aktename

    Tijdelijke bronbemaling voor het plaatsen van een ondergrondse parking met een max. totaal debiet van 22344m³ gedurende een max. totaal periode van 120 dagen - 22344 m³/jaar klasse 3 (Nieuw) –

     

    De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:

    Voorwaarden stedenbouwkundige handelingen:

    De voorwaarden uit de voorwaardelijk gunstige adviezen moeten strikt worden nageleefd:

    -            Omgevingsloket Wyre dd. 25 januari 2024

    -            Proximus dd. 15 februari 2024

    -            Fluvius, distributie leidingen, dd.  11 maart 2024

    -            Fluvius Riolering, dd. 11 maart 2024

    -            Pidpa Drinkwater dd. 25 januari 2024

    -            Dienst Integraal Waterbeleid Provincie Antwerpen dd. 7 maart 2024

    -            Brandweerzone Kempen - Hulpverleningszone 5 (Geel) dd.  7 maart 2024

     

    De maatregelen in de archeologienota’s met referentienummers ID 27870 en ID: 27869 waarvan akte werd genomen op 23 november 2023 (https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/27870 en https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/27869) moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma geformuleerd in die archeologienota, inclusief de opgelegde voorwaarden, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.

    De start en beëindiging van de werken dienen verplicht ingegeven te worden in het omgevingsloket.

    De projectontwikkelaar zal op de huidige site van het ondergronds afvalinzamelingssysteem aan de Minnekepoeslaan de afvalinzameling uitwerken en dit in overleg en de modaliteiten die IOK en gemeente bepalen. De lasten voor dit afvalinzamelsysteem is volledig ten laste van de projectontwikkelaar.

    De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van eventuele burgerlijke rechten. Betwistingen omtrent burgerlijke rechten vallen onder de bevoegdheden van de gewone rechtbanken.

    Op de hemelwaterputten dient een operationele pompinstallatie aangesloten te worden, die het gebruik van het opgevangen hemelwater mogelijk maakt, voor de ingebruikname van de gebouwen.

    Het hemelwater, voortkomende van de niet-waterdoorlatende verhardingen, dient te infiltreren op eigen terrein in de naastliggende graszone en aanplanting.

    Het is verboden zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein in te nemen of te belemmeren door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten. Het is tevens verboden voorwerpen op het openbaar domein te werpen, te plaatsen of achter te laten, die door hun val of andere wijze kunnen schaden.

    De verkeersveiligheid in de schoolomgeving is voor ons topprioriteit. Om deze reden ondertekende Grobbendonk het Charter Werftransport (i.s.m. Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA). Dit charter stelt dat er geen werftransport mag gebeuren in de schoolomgeving tijdens de begin- en einduren van de scholen. (elke schooldag van 8.15u tot 8.45u en van 15.30u tot 16.15u m.u.v. woensdag 11.45u – 12.15u en vrijdag van 14.45U – 16.15u). Gelieve ook eventuele leveranciers en onderaannemers hiervan te verwittigen.

    Indien voor het verwezenlijken van de vergunde werken een bronbemaling overeenkomstig VLAREM-rubrieken 53.2.1 a), rubriek 53.2.2.a) of rubriek 53.2.2.2.b) noodzakelijk is, dan zijn de werken pas uitvoerbaar na aktename van de melding voor de bronbemaling.

     

    Voorwaarden voor de exploitatie van de ingedeelde inrichtingen of activiteiten:

    Algemene voorwaarden:

    • Hoofdstuk 4.1 - algemene voorschriften

    • Hoofdstuk 4.2 – beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging

    • Hoofdstuk 4.3 – beheersing van bodem- en grondwaterverontreiniging

    • Hoofdstuk 4.4 – beheersing van luchtverontreiniging

    • Hoofdstuk 4.5 – beheersing van geluidshinder

    • Hoofdstuk 4.6 – beheersing van hinder door licht

     

    Sectorale voorwaarden:

    • Hoofdstuk 5.16 – behandelen van gassen
    • Hoofdstuk 5.53 – Winning van grondwater

     

    Bijzondere milieuvoorwaarden:

    • De exploitant dient de start- en einddatum van de bemaling te melden via het omgevingsloket.
    • Er dient een werkende geijkte debietmeter gebruikt te worden waarop steeds het opgepompte debiet kan afgelezen worden. Het type, merk en de serienummer van de debietmeter moet overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.
    • De meterstanden van de bronbemaling dienen dagelijks genoteerd te worden in een logboek dat beschikbaar is op de werf.
    • De bemalingstermijn moet zo kort mogelijk gehouden worden.
    • De lozing van het opgepompte water dient in eerste instantie geloosd te worden in oppervlaktewater (grachten) indien aanwezig of dient gereïnfiltreerd te worden, dit dient opgevolgd te worden door de aanvrager.
    • De exploitant is verantwoordelijk voor het goed doorstromen van het lozingstraject.
    • Er dient geëvalueerd te worden of de kwaliteit van het opgepompte water voldoet aan de Vlarem normen. Bovendien mogen bodemverontreinigingen in geen geval vrijkomen als gevolg van de bemaling.
    • De aandrijving van het pompstation mag niet gebeuren door middel van een verbrandingsmotor.
    • Het opgepompte grondwater dient door middel van een zandvanger behandeld te worden vooraleer het mag worden geloosd.
    • Het opgepompte grondwater dient nuttig toegepast te worden bij de uitvoering van de bouwwerken (bvb. poetswater, aanmaak beton, mortels,....).
    • De lozing van bemalingswater dient rechtstreeks te gebeuren in eerste instantie in oppervlaktewater, indien niet mogelijk in de openbare riolering (rioolkolk of aansluitpunt). Onrechtstreekse afstroom over de openbare weg is bijgevolg niet toegestaan.
    • Lozing op de riolering kan enkel uitgevoerd worden mits toelating van Aquafin nv vanaf een debiet van 10 m³/uur, indien het lozen op oppervlaktewater niet mogelijk is.
    • De warmtepompen dienen regelmatig onderhouden en opgevolgd te worden door een erkend koeltechnisch bedrijf zodat trillingen ten gevolge van loszittende onderdelen kan vermeden worden. Ten allen tijde moet het goed functioneren van de warmtepompen opgevolgd worden.

     

    De vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het Vlarem.  Bij wijzigingen van Vlarem wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het Vlarem is raadpleegbaar op de milieunavigator via de link https://navigator.emis.vito.be.

  • Artikel 1: Goedkeuring wordt verleend aan bvba Wegenbouw Vangeel, Bleukenlaan 19 te 2300 Turnhout voor het meerwerk 'verrekening 01 Bis' uit te voeren binnen de opdracht “Sanering Kleine beek + heraanleg Stationlei fietspad”, onder voorbehoud dat het totaal bedrag van de verrekening wordt aangepast met de bedongen commerciële korting van 9.890,16 euro. De ondertekening zal pas nadien plaatsvinden.
    Artikel 2: De betaling zal gebeuren met het krediet ingeschreven in het investeringsbudget van 2024, op budgetcode 2024/2240007/OM/0200/ (actie/raming AC000300/MJP00310), na kredietverschuiving zoals bij de financiële gevolgen aangegeven.
    Artikel 3: De factuur voor betaling wordt overgemaakt aan het team Financieel Management.
    Artikel 4: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
    Team Ruimte & Vergunningen
    Team Financieel Management
    Jonckheere
    Vangeel

Team Financieel Management


Publicaties