DE GEMEENTERAAD
MOTIVERING
Advies geven en beleid opvolgen verloopt moeilijk binnen de huidige structuur van de adviesorganen, zo blijkt ook uit eerdere bevraging. Verschillende verenigingen en gebruikers van infrastructuur geven aan dat zij binnen dit kader de inwoners niet vertegenwoordigen en dat zij niet op de hoogte zijn van het beleid, wat het moeilijk maakt om te adviseren. Toch stellen we vast dat er op hoge frequentie vergaderd wordt, wat heel wat tijd en commitment vraagt. Er is duidelijk behoefte aan verbinding, over de domeinen heen.
Met het ISA project werd bekeken hoe we de huidige structuur van de adviesraden kunnen hervormen naar een hedendaagse vorm van burgerparticipatie, waarbij de adviesraden inkantelen in een vrijetijdsraad waarin beleid opvolgen en advies geven centraal staan.
Voor een optimale werking zijn er duidelijke statuten nodig voor deze vrijetijdsraad.
De nieuwe structuur zoals in bijlage visueel weergegeven, houdt in dat de reeds ontbonden adviesraden niet meer zullen geïnstalleerd worden. Duidelijke statuten en vormgeving van de overkoepelende vrijetijdsraad zijn dan ook cruciaal om binnen de wettelijk voorziene termijnen een vrijetijdsraad te kunnen installeren. Een vrijetijdsraad die de functies van de raden overneemt en samen met een verenigingenforum, werkgroepen en Grobbendonks Gebak tegemoet komt aan de behoeften van verenigingen en inwoners.
BESLUIT
Goedgekeurd met 13 stemmen voor (13 GIB), 3 stemmen tegen (2 Vlaams Belang en Gino Van der Elst) en 5 onthoudingen (3 Vooruit, 1 cd&v en Emma Van Meensel).
Artikel 1: Goedkeuring van de visienota en statuten, zoals opgenomen in bijlage.
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Financieel Management
Team Secretariaat
Team Informatie & communicatie