Artikel 1: De beslissing van college van burgemeester van donderdag 04 juli 2024 in te trekken omwille van het niet vermelden van de vennootschapsvorm.
Artikel 2: Toestemming te geven aan Mucho Gusto BV, Nieuwstraat 3 te 2280 Grobbendonk, om sterke en/of gegiste dranken te verkopen in een reizende drankgelegenheid in een foodtruck, met ondernemingsnummer 1004.489.933.
Artikel 3: Een afschrift van dit besluit te bezorgen aan:
Dienst HRM
Politiezone Neteland
Artikel 1: De woning, gelegen te Leopoldstraat 68, 2280 Grobbendonk, kadastraal: 188P wordt onbewoonbaar verklaard.
Artikel 2: De bewoning moest uiterlijk op 9 september 2024 stopgezet worden. Als de bewoning niet vrijwillig wordt stopgezet, kan de burgemeester een ontruimingsbevel uitvaardigen en overgaan tot een gedwongen ontruiming.
De woning mag niet opnieuw bewoond worden totdat het besluit is opgeheven overeenkomstig de bepalingen bij dit besluit.
Artikel 3: In overeenstemming met artikel 6.19 eerste lid, 9° a) van het Besluit Vlaamse Codex Wonen van 2021 geeft de kwaliteit van de woning aanleiding tot het bekomen van voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning.
Opgelet: de voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning kan maar worden toegekend indien onder andere aan volgende voorwaarden wordt voldaan:
- op de datum van dit besluit heeft de bewoner zijn hoofdverblijfplaats in de woning;
- de bewoner moet de woning minstens zes maand bewoond hebben;
- de bewoner moet zich binnen 2 maanden na de datum van dit besluit inschrijven in het wachtregister bij de sociale huisvestingsmaatschappij(en).
Artikel 4: In overeenstemming met artikel 5.164, §1, 1°, c) van het Besluit Vlaamse Codex Wonen van 2021, geeft de staat van de woning samen met dit besluit recht op een tegemoetkoming in de huurprijs bij verhuis naar een conforme woning. De woning heeft op het technisch verslag namelijk minstens twee gebreken van categorie II of III.
Opgelet: als de bewoner een sociale woning in huur neemt, wordt geen tegemoetkoming in de huurprijs toegekend.
De bewoner kan de Vlaamse Infolijn 1700 contacteren voor meer informatie over deze voorwaarden en de te volgen procedure.
Artikel 5: De woning wordt op datum van dit besluit opgenomen in de Vlaamse inventaris van ongeschikte en onbewoonbare woningen, vermeld in artikel 3.19 van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.
Dit heeft tot gevolg dat de houder van het zakelijk recht op de woning, behoudens vrijstelling of opschorting, jaarlijks een verhoogde Vlaamse heffing moet betalen. De eerste heffing is verschuldigd op datum van de eerste verjaardag van de inventarisatie.
Artikel 6: Zolang de woning niet voldoet aan de bepalingen van artikel 1.3, §1, 7° van de Vlaamse Codex Wonen van 2021 is het rechtstreeks of via tussenpersoon verhuren, ter beschikking of te huur stellen van de woning met het oog op bewoning strafbaar en kan bestraft worden met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en/of een geldboete van 500 tot 25 000 euro.
Op basis van volgende verzwarende omstandigheden kan het verhuren van de woning als hoofdverblijf bestraft worden met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en/of een geldboete van 1000 tot 100 000 euro:
- als van de betrokken activiteit een gewoonte wordt gemaakt;
- als het een daad van deelneming aan de hoofd- of bijkomende bedrijvigheid van een vereniging betreft, ongeacht of de schuldige de leiding heeft.
Artikel 7: Er rust een recht van voorkoop op de woning ten behoeve van de gemeente, de sociale huisvestingsmaatschappijen werkzaam in de gemeente en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, dit zolang de woning op de inventaris staat.
Artikel 8: Dit besluit wordt opgeheven als de gebreken die een acuut veiligheids- en/of gezondheidsrisico met zich meebrengen zijn verholpen. Deze werken moeten uitgevoerd worden door de houder van het zakelijk recht. Van zodra de werken beëindigd zijn, meldt de houder van het zakelijk recht dit aan de burgemeester.
Artikel 9: Tegen dit besluit kan een vordering tot schorsing en nietigverklaring worden ingesteld bij de Raad van State en dit binnen zestig dagen na kennisgeving van deze beslissing. Op hetzelfde ogenblik als zij haar verzoekschrift indient, stuurt de verzoekende partij een kopie daarvan ter informatie naar de gemeente Grobbendonk, p.a. Boudewijnstraat 4, 2280 Grobbendonk.
Het ondertekende verzoekschrift kan per aangetekende zending aan de griffie van de Raad van State, Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel worden gericht of elektronisch via http://eproadmin.raadvst-consetat.be. Meer informatie op http://www.raadvst-consetat.be, doorklikken naar 'procedure' > 'bestuursrechtspraak'.
Elke belanghebbende kan klacht indienen bij de provinciegouverneur. Zodra de houder van het zakelijk recht aantoont dat hij een klacht heeft ingediend bij de provinciegouverneur, wordt de opname op de lijst, vermeld in artikel 2, geschorst en dit tot de klachtenprocedure volledig is afgerond.
Als de provinciegouverneur een definitief antwoord over de klacht heeft bezorgd, kan de houder van het zakelijk recht bij de minister van Wonen in beroep gaan tegen de opname op de lijst, vermeld in artikel 2. De houder van het zakelijk recht moet dan een beroepschrift indienen bij de minister en dit binnen dertig dagen na ontvangst van het antwoord van de provinciegouverneur.
Artikel 10: Een afschrift van dit besluit zal aangetekend worden verstuurd naar / tegen ontvangstbewijs worden overhandigd aan:
- de houder van het zakelijk recht - de eigenaar - en de bewoner van de woning.
Tevens wordt een afschrift naar de gewestelijke ambtenaar gezonden. De gewestelijk ambtenaar bezorgt binnen de 15 werkdagen na ontvangst van dit besluit een registratieattest aan de houders van het zakelijk recht.
Het OCMW van Grobbendonk wordt in kennis gesteld van dit besluit.
Dit besluit zal aangeplakt worden op de gevel van de woning. De aanplakking mag pas na de opheffing van het besluit verwijderd worden.
Artikel 1: De burgemeester keurt een afwegingskader goed dat het risico van een evenement en de mogelijke inname die hier bij hoort, op de openbare veiligheid en de openbare orde bepaalt. De volgende parameters zijn opgenomen in dit kader:
Artikel 2: De burgemeester beslist dat evenementen met een score van 19 of minder geen risico vormen voor de openbare veiligheid en de openbare orde en vallen buiten de bevoegdheid van handhaving.
Artikel 3: De burgemeester beslist dat een evenement met een score van 3 of meer op de parameter “veiligheidsscore” altijd een risico vormt voor de openbare veiligheid en orde, ongeacht de totale score.
Artikel 4: De burgemeester beslist dat evenementen die op één van de parameters de hoogste score (5) halen enkel georganiseerd mogen worden na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 5: De burgemeester neemt kennis dat het college van burgemeester en schepenen bevoegd is voor de toelating van een tijdelijk verkeersreglement voor evenementen met een score van 3 of meer op criterium mobiliteit en voor de afwijking op de geluidsnorm voor evenementen met een score van 4 of meer op het criterium geluidsemissie.
Artikel 6: De burgemeester beslist dat team Vrije tijd voor evenementen die geen burgemeesterbeslissing of collegebeslissing vereisen, de vergunning mag afleveren.
Artikel 7: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan:
Team Ruimte & vergunningen